אתרי איקומרס, מה אתם יודעים על הקמפיין גוגל שופינג שלכם?
- Liad Ramot
- 25 בינו׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 1 בפבר׳ 2023
אתרי איקומרס רבים משקיעים את רוב תקציב השיווק בפייסבוק ובאינסטגרם בזמן שהם, איך לומר בעדינות, דיי מזניחים, או לא נותנים מספיק תשומת לב לקמפיין גוגל שופינג שלהם.

אז איך אוכל להתחיל לקבל מושג מה קורה אצלי בגוגל? שלב א'
השלב האינסטינקטיבי הראשון הוא לעשות 3 חיפושים שונים בגוגל (בעדיפות דרך הטלפון) ולהבחין היכן ממוקמת המודעה שלכם, אם בכלל. או במילים אחרות, כמה תוצאות חיפוש של מתחרים מופיעות עד אשר אני רואה את המוצר שלי?
1. חפשו את המוצר שלכם מבלי לנקוב בשם המדויק של המותג. לדוגמה: 'תיק גב ללפטופ לנשים'
2. חפשו את המתחרה הכי קרוב אליכם - האם אתם מופיעים בתוצאות חיפוש? לדוגמה: 'DeMellier bags'
3. חפשו את השם המדויק שלכם - כמה מוצרים מופיעים? האם רק אחד?

בשלב ב' היכנסו ל-Ynet וחפשו את המודעות של האתר שלכם.
בדוגמה שבתמונה למטה ניתן לראות קמפיין רימרקטינג דינמי שזיהה שביקרתי בחנות אונליין של CO.CO והוא מציג לי באתר Ynet (!), האתר הנקרא ביותר בישראל, רשימה של מוצרים בגודל ענק! פלוס תג של מינוס 20% ו-70% הנחה! מודעות שאי אפשר להתעלם מהן גם אם אתם לוקים בעיוורון באנרים.

הקהל שביקר אצלכם באתר, או בשמו השני קהל הרימרקטינג, הוא הקהל החם ביותר של כל חנות אונליין וכדאי להשקיע בו מספיק תשומת לב כדי להמיר אותו למכירות.
שלב ג' - אופטימיזציה, או לחילופין, כיצד אגדיל את המכירות מבלי להגדיל את התקציב.
תורת האופטימיזציה של גוגל שופינג היא באמת נחלתם של מעט מאוד משווקים, ובגוגל שופינג היא מתחלקת ל-4 חלקים:
1. אופטימיזציה של המוצרים עצמם:
כיאה לכלכלה האנושית, גם בחנויות אונליין עקרון פארטו כמעט תמיד מתקיים: כ-20% מהמוצרים מייצרים 80% מהמכירות, ולכן חשוב לגלות אילו מוצרים הם פחות אפקטיביים לעומת מהם המוצרים המובילים שצריכים להיות בפרונט.

2. אופטימיזציה של Audience Signals:
האם הקהל החם ביותר שלכם רואה אתכם? האם אתם מטרגטים את המתחרים הקרובים ביותר שלכם? האם כל מילות החיפוש הנכונות קיימות? האם יש תחום עניין ספציפי שהוא מדויק ביותר לחנות שלי? את כל התשובות לשאלות האלו חייבים לבטא בחלוקה מתוכננת של סיגנלים של קהלים.
3. אופטימיזציה של הקריאטיב:
איך המודעות נראות בתוצאות חיפוש - מתי תמונות פקשוט ומתי תמונות רגילות? האם ניתן לראות את ההנחה במוצרים שיש בהם הנחה? (ראו צילום מסך למעלה באתר YNET), מהו הגודל הנכון של התמונה בקטגוריה שלכם?
4. אופטימיזציה של התקציב:
מהו החלק שלכם ביחס למתחרים בתחרות על החיפושים בקטגוריה, האם הביד הוא אופטימאלי ומהו הפוטנציאל גדילה של החנות?

וגם, אם נגדיל את התקציב בכמה יגדלו המכירות?

לסיכום
קצירת הביקושים בגוגל בכלל ובגוגל שופינג בפרט היא אולי המשימה המשפיעה ביותר על גדילת המכירות באתרי איקומרס.
זה מתחיל בלקבל מושג מה מצבי בתוצאות החיפוש, ממשיך בלוודא שאני מטרגט את הקהל החם ביותר שלי, ולבסוף, הפיין-טיונינג, השכל שמניע את הכול, הקואורדינציה, הפוטנציאל, או בשמו המקצועי - האופטימיזציה.
בהצלחה.
אם תרצו שנסתכל על תוצאות החיפוש שלכם ונעריך מה מצבכם עכשיו ומהו פוטנציאל הגדילה של החנות שלכם בקטגוריה, שלחו לנו הודעה 👇
Peace & Love
Comentarios